Ontwerp & Realisatie van een Zorgwoning aan de Oudendijk te Heemskerk. Realisatie 2020.

Dit project omvatte de ontwikkeling van een zorgwoning naast een bungalow woning uit de jaren 70 gelegen in het tuindersgebied aan de Oudendijk in Heemskerkerduin.

De zorgwoning is zorgvuldig ontworpen om in harmonie te zijn met en ondergeschikt aan het hoofdgebouw, met inspiratie uit de karakteristieken stenen karrenschuur. Het is strategisch geplaatst op enige afstand van het hoofdgebouw en de weg, zodat het zicht op het hoofdgebouw niet wordt belemmerd. Het ontwerp benadrukt het gebruik van een houtskelet en natuurlijke materialen, met eikenhouten houten spanten die zowel binnen als buiten zichtbaar zijn. De gebogen ‘schuurdeuren’, de stalramen, de eiken spanten en bonte gevelstenen geven het gebouw een authentiek, landelijke en licht romantische uitstraling. Aan de straatzijde is het gebouw vrij gesloten terwijl de open zijde naar de tuin is gericht en voorzien van een glazen hoek pui die de relatie tussen binnen en buiten versterkt. Naast deze pui bevind zicht de haard en robuuste schoorsteen voor extra warmte in de winter.

De plattegrond is compact en rolstoelvriendelijk, met een extra logieskamer, ruime slaapkamer en een royale badkamer die voldoen aan de behoeften van de zorgbehoevende bewoner. Het ontwerp legt de nadruk op een sterke connectie met de natuur, een extra hoge woonkamer en optimale lichtinval. Het gebruik van natuurlijke materialen draagt bij aan een prettige woonomgeving met een hoog wooncomfort en biedt een gastvrije en functionele ruimte die het welzijn en het dagelijks leven van de bewoners bevordert, met speciale aandacht voor hun zorgbehoeften.