werkzaamheden

Een mooi, functioneel gebouw, passend in de omgeving, trekt bewondering en creëert meer draagvlak. Binnen onze ontwerpen streven wij naar de juiste balans tussen bruikbaarheid en esthetica. Wij schikken ons naar de omgeving en bieden ongekende mogelijkheden voor een optimaal resultaat.

Advies

Twijfelt u of uw droomwoning, bedrijfspand of verbouwing realiseerbaar is? Architectenbureau Timmer adviseert u graag over de haalbaarheid van uw wensen. Ook kunt u ons inschakelen voor het verrichten van diverse onderzoeken, het opstellen van ruimtelijke onderbouwingen of aanvragen van een omgevingsvergunning. Indien gewenst kunnen wij meteen een aansluitend ontwerp maken of het bestaande design aanpassen voor acceptatie.

Enkele mogelijkheden:

  • Bouwkundige advisering bij renovatie of restauratie
  • Second opinion bij woningbezichtiging (exclusief bouwkundig rapport)
  • Onderzoek naar de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan
  • Opstellen van een Ruimtelijke Onderbouwing t.b.v. een bestemmingsplanafwijking
  • Verrichten van haalbaarheidsonderzoek (o.a. massastudies en stedenbouwkundige inpassing)
  • Controle op benodigde vergunningen en aanvragen hiervan.

Ontwerp

Een mooi, functioneel gebouw, passend in de omgeving, trekt bewondering en creëert meer draagvlak. Binnen onze ontwerpen streven wij naar de juiste balans tussen bruikbaarheid en esthetica. Wij schikken ons naar de omgeving en bieden ongekende mogelijkheden voor een optimaal resultaat.

Eerlijkheid in materialen

Wij passen onze materiaalkeuze aan op het ontwerp, maar kunnen dit ook andersom. Door materialen eerlijk te behandelen, komen deze het best tot zijn recht.

Zichtlijnen

Voor eenheid en transparantie werken wij met zichtlijnen binnen gebouwen. Dankzij onze brede ervaring weten wij binnen kleinere ruimtes openheid te creëren of juist knusheid in grote ruimtes.

Licht, lucht en ruimte

Licht is ruimte: door het toevoegen van daglicht in een ruimte lijkt deze groter. Ook extra hoogte zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Bijvoorbeeld door het weglaten van een vliering in een slaapkamer of het gebruik van vides.

3D-tekeningen

Standaard 2D-tekeningen zijn soms moeilijk te interpreteren. Daarom bieden wij u 3D-impressies van het eindresultaat. Met behulp van geavanceerde ontwerpprogramma’s kunnen wij als onze ontwerpen tot leven wekken.

Onze ontwerpen

In onze portfolio treft u diverse projecten die wij onlangs hebben ontworpen.

Uitwerking

Het vertalen van een idee naar technische tekeningen is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. Met goede bouwkundige tekeningen zijn duidelijke afspraken te maken met de uitvoerende partij. Zo wordt het vooraf goed inzichtelijk wat een bouwwerk gaat kosten en worden teleurstellingen achteraf voorkomen.

De finesse zit in de details.

Wij werken onze tekeningen tot in detail uit. Met uitvergroting van cruciale knooppunten. Dit voorkomt vragen of eigen inbreng van de aannemer en zorgt voor een naadloos resultaat.

Samenbrengen betrokken partijen

Voor een optimale uitwerking bespreken wij het ontwerp met de verschillende disciplines, zoals een constructeur, een bouwfysisch adviseur en uitvoerende partijen. Tijdens het overleg respecteren wij de ervaring en praktisch inzicht van de specialisten binnen hun vakgebied. Met het samenbrengen van verschillende disciplines worden zaken beter op elkaar afgestemd. Het gevolg: een prettigere, snellere en efficiëntere bouw.

Coördinatie met gemeente

Indien nodig overleggen wij met de gemeenten. Ook regelen wij omgevingsvergunningen.

BIM

We gebruiken de nieuwste 3D-software. Deze stelt ons in staat samen te werken met partners in de bouwsector binnen een Bouw Informatie Model (BIM). Zo kunnen we gemakkelijk en efficiënt informatie uitwisselen.

Begeleiding tijdens de bouw

Ook tijdens de bouw kunnen wij toezicht houden op de uitvoering van het ontwerp. Met onze bouwbegeleiding bewaken wij de kosten en waarborgen de kwaliteit.

Onze projecten

In onze portfolio treft u diverse projecten die wij onlangs hebben gerealiseerd.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?